In mijn tienerjaren stond  
mijn leven tot 2 keer toe op zijn kop.

Ik weet nog als de dag van gisteren hoe ik het besluit nam om hier niet aan onderdoor te gaan.

Het besluit wat mijn leven veranderde.

Ik wilde apen redden, werken met weeskinderen en de wereld ontdekken, later als ik groot was. Nooit had ik kunnen weten dat ik zelf wees zou worden. Mijn vader overleed toen ik 15 jaar was en een jaar later hoorden we dat mijn moeder ongeneeslijk ziek was. Zij overleed nog geen 5 maanden later.

Ter plekke besloot ik (ook voor mijn jongere broertje en zusje) sterk te zijn. Positief blijven en alles uit het leven te halen wat erin zit, omdat ik wist hoe snel het in één keer over kon zijn. Dat veel mensen mij vroeg “wijs” vonden begreep ik wel. En ondanks de verdrietige omstandigheden rolde ik (in eerste instantie) zonder al te veel kleerscheuren door het leven.

Ik was ondernemend en hield van gezelligheid en avontuur. Als ik iets in mijn hoofd had, dan ging ik daar helemaal voor. En dat maakte dat ik altijd mijn dromen nastreefde ondanks de uitdagingen en groeipijnen die dat met zich meebracht. Zo reisde ik na de PABO een half jaar in mijn eentje door Australië. Een waardevolle en fantastische tijd. Toen ik terugkwam begon ik mijn avontuur in het Speciaal Basisonderwijs.

In 2008 maakte ik met mijn lief een fantastische wereldreis. Ik nam mij voor om tijdens de reis te ontdekken wat ik nu ECHT wilde doen. En hoewel ik met mooie plannen thuiskwam, bleek het Universum andere plannen voor mij te hebben.

Een beproeving van 2 jaar

Toen ik na anderhalf jaar reizen terugkwam, liet mijn altijd fitte lijf me volledig in de steek. Een grote hernia bleek de boosdoener. Ruim 2 jaar helse pijn. En geloof me als ik zeg dat ik niet het type “zielige musje” ben.

Die twee jaar waren een beproeving en tegelijkertijd de belangrijkste jaren van mijn leven. Want daar begon de zoektocht: ‘Wat maakt dat mijn lijf, waar ik altijd zo op vertrouw, mij nu finaal in de steek laat?’

Ik besefte dat mijn lijf me dwong om letterlijk stil te staan. Het was een uitnodiging om de zachtheid op te zoeken, los te laten en niet meer sterk te hoeven zijn.

Het was een uitnodiging om weer te (leren) voelen.

Iets wat ik als tiener verleerd was omdat ik in een overlevingsstand gedwongen was. Om mijzelf staande te houden had ik mijn gevoel uitgeschakeld.

Sterk, dapper en positief zijn, en opgeven was nooit een optie! Dat eiste zijn tol. Mijn lijf ging letterlijk in de ankers en liet mij weten dat ik aandacht had te geven aan die opgestapelde emoties van boosheid en verdriet. Dat ze er allemaal mochten zijn.

"Om iets te kunnen loslaten heb je het eerst te omarmen, ook de minder fijne dingen."

Mijn lijf liet weten wat ik te doen had. Dat besef was het laatste puzzelstukje. Ik kon het niet alleen, ik had er hulp bij. Eerst van een therapeut, maar de grootste inzichten kreeg ik bij een intensief coachingstraject waar ik laagje voor laagje afpelde tot ik bij de kern kwam.

Zo leerde ik dat er een middenweg is, waarbij je het voelen van je grenzen juist als kompas kunt gebruiken. En dat mijn sensitiviteit als kracht kan dienen. Door mijn gevoeligheid te omarmen kwam er ruimte, richting en vertrouwen in mijn leven. En zette ik de stappen die precies bij mij pasten.

Mindfulness was een groot onderdeel van mijn onverwachte reis en is nog elke dag een belangrijk kompas in mijn leven. Het leerde me stilstaan en met oprechte aandacht voelen, kijken en luisteren naar wat zich afspeelt in mijn binnenwereld.

Zo heb ik mezelf opnieuw leren kennen en weet ik beter hoe ik voor mijzelf kan zorgen. Ik durf te vertrouwen op de signalen die ik krijg: iets dat ik iedereen gun! Er zit al zoveel wijsheid vanbinnen, soms staat er alleen nog iets in de weg, of mag er eerst nog iets worden onderzocht.

Mijn grootste passies, het lesgeven en coachen komen allemaal samen met wat ik aanbied. De masterclass, mijn programma, de training en de coaching. Ze ondersteunen om leerkrachten te empoweren tot zij de beste versie van zichzelf zijn.

Next level

Mijn missie is om jou als leerkracht te inspireren om beter voor jezelf te zorgen. Meer balans vinden en rust in het hoofd krijgen. Beter binnen je eigen grenzen blijven. 

Maar: mijn missie gaat verder dan dat!

Ik geloof dat de wereld ons nu meer dan ooit nodig heeft, om kinderen te leren op hun gevoel te vertrouwen, en zo leren om vanuit hun potentieel te stralen en schijnen. Zichzelf altijd mogen zijn. En juist buiten de lijntjes!

Zware kost hè? Tijd voor iets luchtigs!

Mensen die mij goed kennen weten dat ik alles vol overgave doe en als ik je eenmaal in mijn hart gesloten heb, kom je niet zomaar meer van me af. Ik vind het belangrijk om lol te maken, plezier te hebben en te genieten van de kleine dingen. Juist omdat het leven soms al zwaar genoeg kan zijn. Lachen helpt relativeren!

Hierbij nog een paar weetjes over mij:

➤ Ik houd van gezelligheid om me heen. Tegelijkertijd heb ik ook behoefte om er even helemaal alleen op uit te gaan. En zoek ik in mijn eentje de rust en de natuur op.

➤ Ik mediteer en doe aan yoga maar spring met net zoveel enthousiasme uit een vliegtuig (wel met parachute;)) of ik ga bungeejumpen. Achtbanen en andere “snelle” dingen vind ik dus te gek. Grappig genoeg zegt iedereen altijd: “Dat zou ik nooit achter je denken, je bent altijd zo rustig!”

➤ Hoewel ik veel dingen online doe, ben ik altijd mijn telefoon kwijt. Staat het geluid eigenlijk altijd uit, wat het dan onmogelijk maakt om het ding weer te vinden, tot grote frustratie van mijn man ;)
 
➤ Inparkeren vind ik ge-wel-dig en later als ik “echt” groot ben wil ik een keer in een vrachtwagen rijden! Nu heb ik overigens wel al een aantal joekels van campers bestuurd tijdens onze reis.

➤ Over een paar jaar gaan we met ons gezin (2 jongens van 6 en 3 jaar) een half jaar reizen! De voorpret is al begonnen, de (be)stemmingen wisselen nogal :).

En nu is het jouw beurt!

Ik ben oprecht heel benieuwd. Wie ben jij? Waar droom je van als leerkracht? Waar loop je tegen aan om je dromen te verwezenlijken? Wat houd je nog tegen?

Mijn missie is om jou als leerkracht te empoweren en inspireren om (binnen het onderwijs) beter voor jezelf te zorgen. Ik help je hier graag mee!

>